Ποιος είναι ο 62χρονος που επιχείρησε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ποιος είναι ο 62χρονος που επιχείρησε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Copyright: Alexandros_Michailidis

Εγκέφαλος του παράνομου στοιχισματισμού στην βόρεια Ελλάδα, ο 62χρονος που αποπειράθηκε να κάψει το κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Θεσσαλονίκη. Στενές σχέσεις με πρώην υπουργό. Στον εισαγγελέα τη Παρασκευή (Pics)

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 62χρονος “φρουτάκιας” των Γιαννιτσών Γιώργος Τεκτερίδης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας της βορείου Ελλάδας, εισέβαλε νωρίς το πρωί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συμβολή των οδών Ερμού με Καρόλου Ντιλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά στο κτίριο, εξαιτίας οικονομικών διαφορών του με την υπηρεσία.

Ο 62χρονος κράτησε όμηρο την διευθύντρια του Ταμείου, ενώ μετά από επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια από την πίσω πόρτα.

Το προφίλ του ξακουστού “φρουτάκια”

Ο Γιώργος Τεκτερίδης πριν από δέκα περίπου χρόνια αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της έρευνας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα τυχερά παιχνίδια.

Μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει η φωτογραφία του Τεκτερίδη στο γραφείο του τότε υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη, να συζητούν με άνεση και σε φιλικότατο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τεκτερίδης και άλλη φορά στο παρελθόν διεκδίκησε με έντονο φραστικό και απειλητικό τρόπο χρήματα- που όπως ο ίδιος υποστηρίζει – κακώς του παρακρατεί το Ταμείο, εξαιτίας διαφορών του με την εφορία.

O 62χρονος οδηγείται την Παρασκευή στον εισαγγελέα. Ο επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αύριο στις εισαγγελικές αρχές της πόλης.

Πηγή φωτο: seleo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα