Πολυτεχνείο: Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη της εξέγερσης – Μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου με πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μεγαλειώδεις πορείες για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αθήνα:

Σε εξέλιξη είναι η μαζική πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία.

polytexneio
Πορεία για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Θεσσαλονίκη:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη και καθιερωμένη πορεία για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία. Θα κινηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης.

Μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου EUROKINISSI

Την πορεία πλαισιώνει ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ.

Πάτρα:

Κορυφώνεται και στην Πάτρα, ο εορτασμός της 50ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις δύο απογευματινές πορείες.

Η πρώτη είχε σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη το Παράρτημα.

Στην μεγάλη πορεία του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχαν συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία, φοιτητές καθώς και η Δημοτική Αρχή Πάτρας.

Κρήτη:

Την 50η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της, τιμoύν και στο Ηράκλειο, με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης να βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Φορείς, σωματεία, σύλλογοι, φοιτητές και δεκάδες πολίτες, βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία.

cretalive

Πορεία και στα Χανιά

Με συνθήματα εναντίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στα Χανιά η συγκέντρωση για την επέτειο 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χανιώτικα Νέα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα