Πολιτική του καφενείου

Πολιτική του καφενείου

Από τις κραυγές του ΠΑΣΟΚ στον κ.Γιακουμάτο. "Εσείς", "εμείς" και ο...Χατζηπετρής. Κοινός παρονομαστής το διαλυμένο κράτος

Η …εμπρηστική βόμβα, που έριξε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αναδεικνύει και τον τρόπο, με τον οποίο σκέφτονται οι Έλληνες πολιτικοί. Παλιότερα, επί ΠΑΣΟΚ, όταν πάλι καιγόταν η Ελλάδα, είχε … διαρρεύσει η φήμη, ότι τις φωτιές τις έβαζαν οι Τούρκοι, σε ένα σχέδιο διολιοφθοράς της Ελλάδας!

Ο κ.Γιακουμάτος, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Ο υπαινιγμός του (παρά τις …παρεμβάσεις Αντώναρου) ότι “οι πράσινοι καίνε το πράσινο”, ήταν σαφής και απευθυνόταν κατά του ΠΑΣΟΚ! Αν ο Υφυπουργός Απασχόλησης δεν ήταν…γενικά αθυρόστομος, ή δεν εξέφραζε την “καφενειακή” αντίληψη περί πολιτικής (από τους αγαπημένους …τρόφιμους των διαφόρων πρωινάδικων) θα θεωρούσε κανείς ότι ο “‘άνθρωπος τρελάθηκε”.

Μήπως, όμως, επειδή είναι ο κ.Γιακουμάτος “επιλέχθηκε”  να ρίξει τη βόμβα και όποιον πάρει ο χάρος; Ή ήταν τυχαία η αποστροφή της ομιλίας Μανώλη (επίσης από τους …αθυρόστομους της ΝΔ) στην Βουλή που ρώτησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: “Εσείς, δηλαδή, τι θα κάνατε;”

Αυτή είναι η αντίληψη περί…πολιτικής. Τα δυο κόμματα εξουσίας είναι της άποψης “άσπρο εσείς, μαύρο εμείς”. Για όλα φταίνε, οι αντίπαλοι. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την ΝΔ ότι διέλυσε το κράτος και η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι της παρέδωσε …διαλυμένο κράτος.

Ουσιαστικά λένε το ίδιο που …όλοι βλέπουμε. Ότι το κράτος δεν υφίσταται. Ανύπαρκτος σχεδιασμός, για την πυρόσβεση, καμιά προστασία των δασών (αντίθετα σε ό,τι ισχύει για τους καταπατητές), μέτρα εκ των υστέρων, ανενόχλητη δράση εμπρηστών (σε 100 πυρκαγιές κάποιος πρέπει να συλληφθεί και δεν μιλάμε για τον 67χρονο που έκαιγε ξερά χόρτα), κόντρες μεταξύ γραμματέα πολιτικής προστασίας και Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, ελλείψεις και … μια Ελλάδα που καίγεται, χωρίς νόημα.

Έχει σημασία αν κυβερνάει η ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ; Μήπως άλλαξε τίποτε τόσα χρόνια; Ή μήπως βλέπουμε πρώτη φορά τους εμπρηστές να κάνουν ό,τι θέλουν και τα δυο κόμματα να “τσακώνονται” σαν τα κοκόρια;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα