Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Ν. Ηράκλειο

Διαβάζεται σε 2'
Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Ν. Ηράκλειο
Πορεία για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο EUROKINISSI

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν τόσο στα Προπύλαια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας, στον απόηχο του τραυματισμού της 16χρονης σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον τραυματισμό 16χρονης στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου (28/10) στο Νέο Ηράκλειο, όπου γινόταν αντιφασιστική συναυλία.

Το παρών στην πορεία έχουν δώσει περί τους 500 διαδηλωτές, όπου και κρατούν πανό με σύνθημα: “Κάτω τα χέρια από τη 16χρονη αντιφασίστρια”.

Λόγω της πορείας, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Σταδίου και στην Βασιλίσσης Αμαλίας.

Πορεία για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο EUROKINISSI

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή πορεία επί της Εγνατίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μια ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκρούστηκε με ομάδα της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Δεν έχει γίνει σαφές εάν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν την ομάδα ή αν οι νεαροί επιτέθηκαν πρώτοι στους αστυνομικούς.

Οι νεαροί φέρονται να έριξαν πέτρες, μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά μια 16χρονη, η οποία φέρει τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι η κοπέλα φέρεται να χτυπήθηκε από αστυνομικούς, οι οποίες εξετάζονται. Η ανήλικη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο η κοπέλα φέρει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, το οποίο δεν χρήζει χειρουργικής επέμβασης κι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα