Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: “Άνθρωποι ικέτευαν να τους βοηθήσουμε”

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: “Άνθρωποι ικέτευαν να τους βοηθήσουμε”
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη 2023 Vaggelis Kousioras/AP

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή του προέδρου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γ. Γούλα, για όσα είδε στα Τέμπη τις πρώτες στιγμές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγκλονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε αυτός και οι συνάδελφοί του όταν κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λίγα λεπτά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όταν κλείνουμε τα μάτια μας, ακούμε φωνές, βλέπουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων που ικέτευαν να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε, σπαρακτικές φωνές από ανθρώπους που έλεγαν ‘βοηθήστε μας, πάρτε μας από εδώ, από την κόλαση που ζούμε‘, είπε μιλώντας στον Alpha.

Και συνέχισε: “Όσο φυσιολογικό ακούγεται σε ασκήσεις και σεμινάρια που κάνουμε, τόσο δύσκολο και απάνθρωπο είναι εκείνη την ώρα να πεις στον τραυματία ‘θα περιμένεις και θα φύγεις μετά από λίγο γιατί ένας άνθρωπος δίπλα σου κινδυνεύει ακόμα περισσότερο και θα πρέπει να μεταφερθεί αυτός πρώτος στο νοσοκομείο’.

“Ήταν η πυρκαγιά που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο της διάσωσης. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά ίσως να μην υπήρχαν και τόσα πολλά θύματα, που έμειναν αβοήθητα λόγω της φωτιάς” κατέληξε ο κ. Γούλας.

Ο ίδιος μίλησε και στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας: “Οι εικόνες που αντικρίσαμε στο σημείο του δυστυχήματος… υπήρχε πόνος, δυστυχία, ο κόσμος έτρεχε κατά δεκάδες επάνω στους διασώστες, έτρεχε παντού για να ξεφύγει από αυτή την κόλαση που ζούσαν αφότου κατόρθωσαν και βγήκαν από τα βαγόνια.

Υπήρχαν άνθρωπο οι οποίοι είχαν πεταχτεί έξω από τα βαγόνια του συρμού, άνθρωποι και μέλη τα οποία ήταν έξω από τα βαγόνια και έπρεπε να γίνει περισυλλογή τους για να προχωρήσουν τα σωστικά συνεργεία για να βρουν και να αναζητήσουν και άλλους τραυματίες“.

Η ανατομία της τραγωδίας στα Τέμπη σε 5΄

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα