Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ για Τέμπη: “Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια”

Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ για Τέμπη: “Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια”
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη sooc

Για αδυναμία στη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ. "Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual" είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα γύρω από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που έχει κοστίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδουνιάς μίλησε στην ΕΡΤ και υποστήριξε πως τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα, είπε: “Έχει συμβεί το αδιανόητο. Όπως όλα δείχνουν, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη (το Intercity) και το δεύτερο, το εμπορικό, κατέβαινε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Και όπως βλέπετε συνέβη αυτή η σύγκρουση“.

Στη συνέχεια, είπε για τα ηλεκτρονικά συστήματα: Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual. Είμαστε στο manual. Αν λειτουργούσαν… Δεν λειτουργούν ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα. Ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους. Το έχουμε πει επανειλημμένως, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα