Προσποιήθηκαν τους δήθεν αστυνομικούς και έκλεψαν 60.000 ευρώ από το θύμα τους στην Κηφισιά

Προσποιήθηκαν τους δήθεν αστυνομικούς και έκλεψαν 60.000 ευρώ από το θύμα τους στην Κηφισιά
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Αλβανοί, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, αφαίρεσαν από την οικία του θύματος τους που εξαπάτησαν, μεγάλο χρηματικό ποσό ενώ κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμα και πραγματικούς αστυνομικούς

Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ένας Έλληνας και δύο Αλβανοί, οι οποίοι, χθες το απόγευμα, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν στην οικία ενός θύματός του εξαπάτησαν στην Κηφισιά και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή.

Οι τρεις δράστες, προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και αφού του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που δήθεν ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, εισήλθαν στην οικία για «έρευνα».

Την ιδιότητα του αστυνομικού δήλωσαν επιπλέον και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, επιδεικνύοντας μάλιστα δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, αφαίρεσαν από την οικία χρήματα, λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου 60.000 ευρώ. Ακολούθησαν συστηματικές έρευνες και άμεσα επετεύχθη η σύλληψη σήμερα τα ξημερώματα ενός από τους δράστες στη Νίκαια και το μεσημέρι των άλλων δύο σε Ελευσίνα και Μάνδρα.

Βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των κλοπιμαίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Κατασχέθηκε ακόμα όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μπλούζα αστυνομικού που βρέθηκε εντός του οχήματος. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα