Προθεσμία έλαβαν τα φερόμενα μέλη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Προθεσμία έλαβαν τα φερόμενα μέλη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Τι υποστήριξαν προανακριτικά για τις σχέσεις τους με το κύκλωμα που εντόπισε η ΕΛΑΣ.

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ, ενημερώνοντας σχετικά την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA και τις αρχές του Εκουαδόρ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας, όπου ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Νωρίτερα σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τι υποστηρίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους συλληφθέντες δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα «χαρτιά» τους, αφού προανακριτικά έχουν ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής. Ωστόσο, ο τρίτο κατηγορούμενος γιος γνωστής αστρολόγου, η οποία δεν ζει πια, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρουν πηγές, έχει υποστηρίξει πως συνεργαζόταν με τον συγκατηγορούμενό του έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο μίας δουλειάς για μεταφορά κακάο.

Εκεί, όπως είπε, στελέχη τοπικής εταιρίας του ζήτησαν ως χάρη να φωτογραφίσει ένα σκάφος, το οποίο θα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά, και να μεταφέρει το υλικό σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα, συμβουλεύοντάς τον μάλιστα και ποιόν να επιλέξει για σκίπερ. Τα ίδια πρόσωπα -όπως εμφανίζεται να κατέθεσε- τον πίεζαν να τους βοηθήσει να φτιάξουν ελληνικά χαρτιά. Επεσήμανε δε ότι ουδέποτε είδε ναρκωτικές ουσίες, ούτε και είχε κάποια οικονομική συναλλαγή μαζί τους.

Κατά την επιστροφή του, άρχισε να απομακρύνεται από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- άρχισε να αντιλαμβάνεται πως δεν επρόκειτο να υπάρξει μεταφορά κακάο αλλά ναρκωτικών ουσιών. Η κίνησή του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές από τους ανθρώπους στο Εκουαδόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version