Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Διαβάζεται σε 3'
Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας
Το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους στην Καλαμάτα EUROKINISSI

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο 40χρονος επισμηναγός στην Καλαμάτα, θα “ρίξουν” φως στα αίτια της τραγωδίας.

Βυθισμένες στο θρήνο είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού, που επέβαινε στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, το οποίο κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας ερευνούν διεξοδικά την περιοχή, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / INTIME

Τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη, είναι ποικίλα. Όπως γράφει η ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο η πτώση να προκλήθηκε από τον ίδιο τον πιλότο ύστερα από πιθανή βλάβη του αεροσκάφους. 

Επιπλέον, αρκετά στοιχεία δίνουν και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού εξέφρασαν πρόσωπα του πολιτικού κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του ανέφερε ότι “η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα”. 

Τη θλίψη της εξέφρασε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της.

“Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πενθούμε για τον θάνατο ενός υπερασπιστή των ουρανών μας, του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας. Ενός ακόμη ιπτάμενου που έχασε τη ζωή του σε ένα αδόκητο, τραγικό δυστύχημα εν ώρα καθήκοντος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και συναδέλφους του. Η πατρίδα θρηνεί μαζί τους”, ανέφερε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις– από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα