Ρέντης: Προφυλακιστέος ένας ακόμα κατηγορούμενος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Διαβάζεται σε 2'
Επιχείρηση στης ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στον Ρέντη
Επιχείρηση στης ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στον Ρέντη EUROKINISSI

Στους έξι ανεβαίνει ο αριθμός των κατηγορουμένων που οδηγούνται προσωρινά στη φυλακή για τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη, μετά την προφυλάκιση 33χρονου για ηθική αυτουργία.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 33χρονος, γνωστός με την ονομασία “ΟΜΛΕ”, στον οποίο μεταξύ άλλων έχει αποδοθεί και οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας της ανθρωποκτονίας και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη στο Ρέντη. Επικαλούμενος το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας, υποστήριξε ότι ουδέποτε συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

“Το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων.

Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα» αναφέρει και προσθέτει πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «κινήθηκα μόνον εντός του Κ.Γ «Μελίνα Μερκούρη» και συγκεκριμένα κατέβηκα από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να ενημερωθώ για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσω τι θα γίνει με εμάς που έχουμε εγκλωβιστεί εντός γηπέδου”.

Μάλιστα, εμφανίζεται να επικαλείται τις ίδιες τις αστυνομικές αρχές προς επίρρωση των ισχυρισμών του, τονίζοντας ότι «μέχρι και την 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου»!!!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα