Ρέντης: Συλλήψεις για τον φόνο Λυγγερίδη – Οι “ομαδάρχες” και η έρευνα για τα χρήματα

Διαβάζεται σε 2'
Επιχείρηση στης ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στον Ρέντη
Επιχείρηση στης ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στον Ρέντη EUROKINISSI

Συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, καθώς και σε άλλα οπαδικά επεισόδια.

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών για το τραγικό θάνατο του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερρίδη, στον Ρέντη, έφτασε με την ολοκλήρωση των ερευνών και την παράδοση της δικογραφίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη για την σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του άτυχου αστυνομικού, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω, από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας Βόλεϊ.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές δεκάδων ατόμων και έχει γίνει μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί και διάφορα πειστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συλληφθεί περίπου 60 άτομα και η επιχείρηση να συνεχίζεται. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματισθεί έχει πάνω από 150 κατηγορούμενους. Οι συλλήψεις έχουν γίνει όχι με εντάλματα αλλά στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει διαρκή ισχύ.

Μάλιστα ένας εκ των αυτουργών της επίθεσης επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Αλβανία, και συνελήφθη στα Ιωάννινα.

Τουλάχιστον 20-30 άτομα αποτελούν τον βασικό πυρήνα των εμπλεκομένων, των οργανωτών δηλαδή τόσο εκείνης της νύχτας όσο και σε ακόμη 10 επεισόδια σε γήπεδα όπως του Βόλου, αλλά και σε συμπλοκές με άλλους οπαδούς.

Είναι όλοι οργανωμένοι, προέρχονται όλοι από τη θύρα των θερμόαιμων οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας και έχουν «καεί» όλοι τους από το πλήθος των στοιχείων που κατάφερε η πολύμηνη έρευνα να συγκεντρώσει, από καταθέσεις, αποτελέσματα Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από τα ευρήματα των πειστηρίων και ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από το κλειστό γυμναστήριο.

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής ενός εκάστου.

Ειδικά για τον κύριο πυρήνα των «ομαδαρχών» έχουν γίνει έρευνες και για χρήματα. Μάλιστα, στην κατοχή ενός εκ των άμεσα εμπλεκομένων που είναι άνεργος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ στις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα πειστήρια και επιβαρυντικά αντικείμενα, κουκούλες Full Face κλπ.

Για την αστυνομική επιχείρηση και τα αποτελέσματά της αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις με την ολοκλήρωσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα