Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Απολογείται εκ νέου σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία οδηγήθηκε ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τους θανάτους των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης (21/12), ενώ χθες ζήτησε από τη δικαστική λειτουργό να προβεί σε νέες ενέργειες και υπέβαλε νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι η Δικαιοσύνη σφάλλει που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους.

Πρόκειται για αίτημα που κατατέθηκε την παραμονή της προγραμματισμένης απολογίας της και μετά από δυο προθεσμίες που έχει ήδη λάβει η κατηγορούμενη από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ανάλογο αίτημα που είχε υποβάλει στο παρελθόν είχε ικανοποιηθεί από την 35η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας“, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση “θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της”.

Σε κάθε περίπτωση η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι “η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη” και προανήγγειλε “συγκλονιστικές ανατροπές” από τις οποίες “κάποιοι θα πάνε φυλακή”.

Μεταξύ άλλων ζητείται να κληθούν και να εξετασθούν σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Ακολουθήστε το News27.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα