Σεισμός 4,2 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ νότια της Κρήτης
Σεισμογράφος - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi / MotionTeam

Στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη εντοπίζεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στα νότια της Κρήτης μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου. Της μεγάλης σεισμικής δόνησης που έγινε αισθητή κυρίως στα νότια του ανατολικού τμήματος του νησιού, ακολούθησαν μεσαίας κλίμακας σεισμικές δονήσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 6:14 σήμερα το πρωί με ένταση 4,4 Ρίχτερ και επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 132,4 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 5χλμ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς, το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά.

 «Δεν δείχνει να υπάρχει μετατόπιση σε ό,τι αφορά το επίκεντρο, όλοι οι σεισμοί μετά τα 6 Ρίχτερ που καταγράφηκαν ήταν στην ευρύτερη περιοχή του αρχικού επικέντρου. Δεν μας ανησυχεί, το παρακολουθούμε ως φαινόμενο που δείχνει ως προς τα μεγέθη σεισμών που δίνει, να έχει μια φθίνουσα πορεία. Έχουμε το τελευταίο πενθήμερο καταγράψει σεισμικές δονήσεις της τάξης των 5 Ρίχτερ, των 4,8 και η σημερινή των 4,4 Ρίχτερ ανήκει στην σεισμική ακολουθία», δήλωσε ο κ. Φασουλάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν ανησυχήσει τον πληθυσμό του νησιού καθώς δεν γίνονται αισθητοί, αν και επιφανειακοί, λόγω της μεγάλης απόστασης από τα νότια παράλια της Κρήτης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα