Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης – Αισθητός στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης – Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/01) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου, ανοιχτά της Κύμης.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/01) την Κύμη, με τον σεισμό να γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου με επίκεντρο τα 24 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Κύμης.

Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό, ενώ ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολίασε πως ναι μεν η περιοχή είναι σεισμογενής και μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως η περιοχή έχει ιστορικό σεισμικής δραστηριότητας, “αλλά συνήθως επηρεάζει τη γύρω περιοχή, όχι την Αττική και η γύρω περιοχή ειναι αραιοκατοικημένη. Δεν είναι στη στεριά για να ανησυχούμε άμεσα, αλλά σε θαλάσσιο χώρο, που λειτουργεί προστατευτικά”.

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στην περιοχή, εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτικός, καθώς όπως είπε δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί, που “μαρτυρούν” μία φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου.

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στην Πεντέλη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα