Συμμορία είχε ρημάξει στις ληστείες ανήλικους σε Νίκαια και Ρέντη

Συμμορία είχε ρημάξει στις ληστείες ανήλικους σε Νίκαια και Ρέντη
Ειδικός φρουρός Eurokinissi

Συνελήφθησαν 6 άτομα ηλικίας 16 έως 19 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές της Νίκαιας και του Ρέντη

Συνελήφθησαν στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας- Α.Ι.Ρέντη, έξι άτομα (5 Έλληνες και ένας Ρουμάνος) ηλικίας 16 έως 19 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στις περιοχές της Νίκαιας και Ρέντη.

Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη, τρεις εκ των δραστών, είχαν ακινητοποιήσει με λεκτική απειλή, δύο ανηλίκους και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Την προηγουμένη, το σύνολο των συλληφθέντων, στο ίδιο σημείο είχαν απειλήσει με χρήση σωματικής βίας έτερο ανήλικο και του απέσπασαν χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη, οι δράστες είχαν συγκροτήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και του Ρέντη, κυρίως σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Δρώντας από κοινού, ή σε υποομάδες των 3-4 ατόμων και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, εξανάγκαζαν τους ανηλίκους να τους παραδώσουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία στη συνέχει διοχέτευαν σε καταστήματα πώλησης κινητών, πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις επιπλέον περιπτώσεις ληστειών, με θύματα 6 ανηλίκους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα