“Σύμπραξη εκδίκησης”: Ποινικές διώξεις στους 10 – Για τι κατηγορούνται

Διαβάζεται σε 1'
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα “βαραίνουν” τα 10 άτομα που εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση “Σύμπραξη εκδίκησης”. Το κατηγορητήριο.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 10 ατόμων για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για συνολικά 11 αδικήματα.

Συγκεκριμένα, κατά περίσταση οι τέσσερις έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας και οι έξι συλληφθέντες, κατηγορούνται για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.

Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Οι κακουργηματικές πράξεις είναι: διεύθυνση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατική πράξη απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατική πράξη έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατική πράξη κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης φθοράς.

Αντίστοιχα, τα πλημμελήματα είναι: υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομη βία κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα