“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Βίντεο της σύλληψης του στρατιωτικού

Διαβάζεται σε 2'
Σύλληψη για τρομοκρατία
INTIME

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του ενός εκ των δύο στρατιωτικών φερόμενων μελών της «Σύμπραξης εκδίκησης»

 

Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε την στιγμή της σύλληψης ενός εκ των στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Ειδικότερα, ο φερόμενος ως μέλος της οργάνωσης είναι ο υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και κατοικούσε.

Στο εν λόγω οπτικό υλικό φαίνεται η δράση των αστυνομικών, οι οποίοι προσεγγίζουν – κυκλώνουν το σπίτι του, σταματά ένα όχημα με συμβατικές πινακίδες, προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες, να τον αποβιβάσουν και να τον μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του συγκεκριμένου άνδρα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, προορίζονταν για επόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι επιθέσεις της οργάνωσης

Αναλυτικά οι επιθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι:

  1. Αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  2. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  3. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  4. ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  5. ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τους 10 κατηγορούμενους οι έξι συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων, τρία κελιά καταστημάτων κράτησης και εννέα οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις, τα οποία βεβαίως όλα αναλύονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαγωγή τυχόν πολύτιμων στοιχείων για την περαιτέρω έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα