Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και επιστρέφει στη φυλακή

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Μιχαλολίακος
Ο Νίκος Μιχαλολίακος EUROKINISSI

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρωτοδίκως καταδικασμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας, ο πρωτοδίκως καταδικασμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθη στο σπίτι του, στην Πεύκη, και αναμένεται να επιστέψει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ’ όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντος επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών κατέληξαν επί της ουσίας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό -κατά το αρμόδιο συμβούλιο- φαίνεται και από την αρθρογραφία του μετά την καταδίκη του ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, μιλώντας για πολιτικές διώξεις σε βάρος του.

Με το επίμαχο βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εκτός αυτής. Είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα