Συνελήφθησαν μέλη του “Ρουβίκωνα” για επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας

Διαβάζεται σε 2'
Συνελήφθησαν μέλη του “Ρουβίκωνα” για επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας
EUROKINISSI

Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του “Ρουβίκωνα” προχώρησαν οι αρχές για τα επεισόδια του Σαββάτου.

Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, τέσσερα μέλη του «Ρουβίκωνα», ανάμεσά τους και ηγετικό μέλος, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή σε καφετέρια όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο κλομπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν περίπου στις 11 το πρωί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ως προς την 16χρονη που τραυματίστηκε στην περιοχή μετά από την συμπλοκή που ακολούθησε με άντρες της ΟΠΚΕ που κατέφτασαν στο σημείο, ακόμα δεν είναι σε θέση να καταθέσει ώστε να αποσαφηνιστούν και οι συνθήκες τραυματισμού της. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής που την εξέτασε αποδίδει τα τραύματά της στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο ινιακό οστό, ως πλέον συμβατά με πτώση. Η έρευνα για αυτό το σκέλος της υπόθεσης παραμένει σε εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα