Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός
Πλημμύρες και καταστροφές στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Πλημμύρες, ζημιές και καταστροφές σε δρόμους και καλλιέργειες προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας

Πλημμύρες σε διαμερίσματα και καταστήματα, ζημίες στο οδικό δίκτυο, αλλά και καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες το νομό Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 70 κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια και ισόγεια, 50 από τις οποίες στο Δήμο Θερμαϊκού, ενώ για δύο περίπου ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου Περαίας – Θεσσαλονίκης καθώς τα νερά της βροχής εγκλωβίστηκαν στο τσιμεντένιο προστατευτικό στηθαίο. Στην Κάτω Περαία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατασκευής αποχετευτικών αγωγών τα νερά της βροχής παρέσυραν μεγάλες ποσότητες χαλικιών, λάσπης και άλλων αδρανών υλικών, με αποτέλεσμα να βουλώσουν τα φρεάτια.

Στη Σίνδο και στο Καλοχώρι πλημμύρισαν δρόμοι, και ισόγεια βιομηχανικά κτίρια και η πυροσβεστική επενέβη σε 10 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και σε παραθεριστικά σπίτια στην περιοχή Φούρκας Χαλκιδικής.  Εξάλλου, από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν ζημίες σε καλλιέργειες σιτηρών, κυρίως στους νομούς Κιλκίς και Πιερίας, αλλά και  καταστροφές σε κηπευτικά, κεράσια, ροδάκινα, κ.ά. οπωροφόρα δένδρα.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης βρέχει κατά διαστήματα και επικρατεί συννεφιά, ενώ στον περιφερειακό και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης, δεκάδες συγκρούσεις αυτοκινήτων, με υλικές ζημίες, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα