Συστάσεις Ντόρας στην ΠΓΔΜ

Συστάσεις Ντόρας στην ΠΓΔΜ
Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη

Να εγκαταλείψει τις προκλήσεις κάλεσε την ΠΓΔΜ, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Μακεδονία της Κυριακής"

Να εγκαταλείψει τις προκλήσεις συμβούλευσε την ΠΓΔΜ, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “Μακεδονία της Κυριακής”. Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την ΠΓΔΜ ” να εγκαταλείψει ενέργειες και πρακτικές αλυτρωτικής προπαγάνδας και να αποδεικνύει έμπρακτα ότι ακολουθεί πολιτική καλής γειτονίας“.

Η υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι τα Σκόπια πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, ώστε να υπάρξει εξομάλυνση στις σχέσει των δύο χωρών. Η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας την επιθυμία για πολιτική ομαλότητα και ηρεμία στη γείτονα.

Η κ. Μπακογιάννη απάντησε και στην κριτική του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό της λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται, ούτε για τεχνητές διαφωνίες, ούτε για πλασματικές συγκρούσεις”. Σε ό,τι αφορά στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ η υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα ενότητας, ενώ σχετικά με το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι, απάντησε πως είναι θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός.

Τέλος, η υπουργός εξωτερικών, σχολιάζοντας το θέμα των ομολόγων δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η οποία κινείται με γνώμονα την διαφάνεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα