Σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα

Σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα
Περιπολικό της ΕΛΑΣ eurokinissi

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε κατοικίες σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα, προχώρησαν οι αρχές. Το συνολικό παράνομο όφελος της οργάνωσης ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας.

Προηγήθηκε έρευνα σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αργολίδας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και τριών τουλάχιστον ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε απόπειρα και τετελεσμένες.

Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι τα ανωτέρω άτομα, τουλάχιστον το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον αλλοδαπό και προέβαιναν σε κλοπές από οικίες με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία των περιοχών, τα οποία παράλληλα βρίσκονταν πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί και παράλληλα να καθίσταται άμεση η διαφυγή τους, επιχειρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, ιδιοκτησίας τους.

Πώς δρούσαν

Εισέρχονταν σε εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας ή παραβιάζοντας παράθυρα-μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, χρυσαφικά καθώς και οχήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 απόπειρες και 25 τετελεσμένες κλοπές σε οικίες στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, ενώ το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ. Παράλληλα, συνολικά έχουν αφαιρέσει 6 οχήματα, από τα οποία τα 5 έχουν ανευρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και για την ταυτοποίηση υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα