Στις 13 Δεκεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Διαβάζεται σε 2'
Σήφης Βαλυράκης
Σήφης Βαλυράκης eurokinissi

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν στις 13 Δεκεμβρίου οι δύο ψαράδες για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, όπως ανέφερε στην Πατρίς ο εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας κ. Μανώλης Φωτάκης.

Στο εδώλιο παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού δύο ψαράδες, οι οποίοι φέρονται μετά από διαπληκτισμό με τον 79χρονο πολιτικό να τον χτύπησαν με ξύλινο κοντάρι και να έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή της Ερέτριας.

Η σορός του Σήφη Βαλυράκη είχε βρεθεί στις 24 Ιανουαρίου 2021 στο Πεζονήσι Ερέτριας. Το σκάφος του είχε βρεθεί νωρίτερα ακυβέρνητο. Σε κατάθεσή του στην τοπική λιμενική Αρχή, αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του πρώην υπουργού και του χειριστή ενός λευκού αλιευτικού σκάφους, το οποίο φέρεται να προκάλεσε κυματισμό.

Αργότερα, άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένας εκ των επιβατών του αλιευτικού σκάφους κτύπησε στο κεφάλι με κοντάρι τον πρώην υπουργό, μέχρι που εκείνος έπεσε στη θάλασσα.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του θανόντος υποστήριζαν ότι δεν επρόκειτο για θαλάσσιο ατύχημα, αλλά για δολοφονία και ζητούσαν να μην κλείσει η υπόθεση μετά την αρχική απορριπτική εισαγγελική πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης. Τελικά, η προσφυγή των δικηγόρων της οικογένειας του πρώην υπουργού έγινε δεκτή, η υπόθεση ανασύρθηκε και πήρε τον δρόμο του ακροατηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα