Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος Φροντιστηριούχων

Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος Φροντιστηριούχων
Εξετάσεις στη σκιά της διαρροής θεμάτων MotionTeam

Μια πρωτοφανής υπόθεση διακίνησης θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ήρθε στη δημοσιότητα, με αφετηρία τη Λάρισα

Μια πρωτοφανής υπόθεση διακίνησης θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ήρθε στη δημοσιότητα, με αφετηρία τη Λάρισα . Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προσήχθη ο  πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστηρίων Ελλάδας. Ο Γιώργος Χατζητέγας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του στην Κυψέλη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Χατζητέγας αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο ο εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο  πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστηρίων Ελλάδας, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, μετά το ζήτημα που προέκυψε με θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία έφτασαν στα φροντιστήρια πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο. Σε γραπτή ανακοίνωση, ο κ.Χατζητέγας αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του σε συγκρούσεις στον εκπαιδευτικό χώρο λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας,  ενώ επισημαίνει ότι τα θέματα είχαν ήδη κοινολογηθεί σε πολλούς φροντιστές, προφανώς από εξεταζόμενους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος Τάκης Δρούτσας υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή, επικαλούμενος σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αυστηρότητα στον έλεγχο της υπόθεσης ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η διακίνηση των θεμάτων να έγινε μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα