Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη αναζητά η ΕΛΑΣ. Στα ίχνη Ρούπα και Χριστόδουλου Ξηρού

Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη αναζητά η ΕΛΑΣ. Στα ίχνη Ρούπα και Χριστόδουλου Ξηρού
Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όπου την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης. Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη, στο Μοναστηράκι μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς. Έξω από τράπεζα, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Η αστυνομία φέρεται να του είχε στήσει ενέδρα. Ο Ν. Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τις γιάφκες του Μαζιώτη και των συνεργών του αναζητά η ΕΛΑΣ. Οι έρευνες επικεντρώνονται στη βορειοανατολική Αττική

Τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών του, όπου υπάρχουν κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά, αναζητά η ΕΛΑΣ μετά την επεισοδιακή σύλληψη του επικηρυγμένου τρομοκράτη, το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα ίχνη και της συντρόφου του Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα καθώς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε μία ζώνη, που ξεκινά από τα Πατήσια και καταλήγει σε Καλογρέζα, Χαλάνδρι και Μαρούσι και καταλήγει σε Μαραθώνα και Γραμματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ, σε αυτές τις περιοχές κινείτο τις τελευταίες ημέρες ο 42χρονος, ο οποίος θεωρείται βέβαιο, ότι είχε μισθώσει ακίνητο με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Τα στοιχεία αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, που έχει ήδη εντοπιστεί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατόν ακόμα, να δώσει κατάθεση.

Με την ίδια πλαστή ταυτότητα, ο Μαζιώτης αγόρασε το 2013 ένα Hyundai Accent χρώματος ασημί, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός Αττικής.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης,έκαναν δηλώσεις σχετικά με την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.Στην φωτογραφία η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης ,Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

 

Πιθανολογείται ότι αυτό το αυτοκίνητο χρησιμοποίησε στη ληστεία (10 Μαρτίου 2014) στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Κλειτορία Αχαΐας. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και του προκατόχου του.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης,έκαναν δηλώσεις σχετικά με την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.Στην φωτογραφία το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο Νίκος Μαζιώτης ,Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

 

Η σύλληψη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύλληψη του Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία. Τις τελευταίες 20 ημέρες, είχαν έρθει σε γνώση Αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής πληροφορίες, ότι ο επικηρυγμένος τρομοκράτης κινούνταν σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων η πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι.

Για να επιτευχθεί ο εντοπισμός και η σύλληψή του, η Αντιτρομοκρατική συγκρότησε ολιγομελείς ομάδες περιπολίας, από άνδρες που φορούσαν πολιτικά.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνταν καθημερινά, υπήρξε τη Δευτέρα μεγάλη κινητοποίηση για τη σύλληψη ατόμου που έμοιαζε με τον Μαζιώτη, αλλά δεν ήταν αυτός.

Διαβάστε αναλυτικά για το πώς έγινε η σύλληψη του Μαζιώτη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα