Τεμπη – σύμβαση 717: Ελεύθερος χωρίς όρους κατηγορούμενος της διαχειριστικής αρχής

Διαβάζεται σε 1'
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη SOOC

Το κατώφλι της Ευρωπαίας ανακρίτριας πέρασε ο πρώτος κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί εγγύηση

Ο πρώτος κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σχετικά με τη σύμβαση 717, χωρίς να του επιβληθεί η καταβολή εγγυοδοσίας πέρασε σήμερα το κατώφλι της Ευρωπαίας ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα από τα τέσσερα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) που κατηγορούνται για απιστία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν ορίστηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση 717 αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έργο που συνδέεται ευθέως με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν ήδη καταθέσει τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ τα οποία έχουν όλα αφεθεί ελεύθερα, ωστόσο στην πλειοψηφία τους με την επιβολή καταβολής εγγυοδοσίας υψηλότατων ποσών, που έφτασαν μέχρι και τα 900.000 ευρώ.

Δείτε το explainer βίντεο του 24Media Lab

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα