Τέμπη: H Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο multimedia.europarl.europa.eu

Η “μητέρα των Τεμπών”, Μαρία Καρυστιανού, μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δείτε LIVE την ομιλία της.

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητιέται σήμερα, Δευτέρα (18/3) η αναφορά του “Συλλόγου Τέμπη 2023” για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.

Εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μίλησε στις 18:00 στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 16:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά ΕΔΩ:

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών βρέθηκαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο.

“Το μεγαλύτερο θέλω και το καλύτερο μέλλον να ξεπλύνουμε την ντροπή” το μήνυμά τους.

O Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη. Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί .

Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν” έγραψε σε ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα