Τέμπη: Bίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των τρένων – Όλα έγιναν σε 1,4 δευτερόλεπτα

Διαβάζεται σε 2'
Τέμπη: Bίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των τρένων – Όλα έγιναν σε 1,4 δευτερόλεπτα
Πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη MotionTeam

Καρέ-καρέ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας τα δευτερόλεπτα της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, στοιχίζοντας τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ένα επεξεργασμένο βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των δύο τρένων είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ώρα είναι 23:21 πρώτα λεπτά, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική, σκορπώντας τον θάνατο στα Τέμπη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου φαίνεται μία δεύτερη έκρηξη και ακολουθεί και μία τρίτη, και το νέφος που σχηματίζεται μοιάζει με πυρόσφαιρα.

Στο βίντεο αναλύεται καρέ-καρέ η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης και περιλαμβάνεται στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων που παραδόθηκε στον ανακριτή Λάρισας.

Όπως φαίνεται, η εμπορική αμαξοστοιχία κινείται προς τα τούνελ, ενώ η επιβατική, αν και έχει εκτροχιαστεί, συνεχίζει να κινείται, εισέρχεται στην πυρόσφαιρα και αναφλέγεται.

Μιλώντας στο OPEN, ειδικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν πως οι εκρήξεις είναι αλλεπάλληλες, ενώ μέσα σε 1,4 δευτερόλεπτα από τη στιγμή μηδέν (σ.σ. που θεωρείται η στιγμή της σύγκρουσης”) έχουν συμβεί όλα.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Στην έκθεση πραγματογνώμονα που δημοσιεύει το OPEN αναφέρεται επίσης πως «επειδή τα τρένα συνέχισαν να κινούνται πλέον σχεδόν παράλληλα, λόγω εκτροχιασμού μέρους της επιβατικής, τμήματα αυτής ήλθαν σε επαφή με το κέντρο ουσιαστικά της πυρόσφαιρας και ανεφλέγησαν και κατέληξαν καιόμενα στα πρανή».

Αυτά συμβαίνουν ενόσω κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Από τον Τρικούπη ως τα Τέμπη: Γιατί δεν έχουμε ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο στην Ελλάδα.
Δείτε το Explainer Video του NEWS 24/7:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα