Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ηρωίνη οικογενειακώς

Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ηρωίνη οικογενειακώς

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν 5 Ρομά (συγγενείς μεταξύ τους) που αποτελούσαν μέλη της συμμορίας.

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή του Δενδροποτάμου, από ισχυρή αστυνομική δύναμη με την συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Bruno», 5 Ρομά, ηλικίας 31, 33, 51, 25 και 38 ετών (2 άντρες – 3 γυναίκες αντίστοιχα, συγγενικά πρόσωπα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας» και της παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ως προς τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, προέκυψε ότι ο 31χρονος είναι το αρχηγικό μέλος της, ενώ άμεσοι συνεργάτες του στη διακίνηση των ποσοτήτων ηρωίνης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην περιοχή του Δενδροποτάμου είναι οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης – αποθήκευσης των ποσοτήτων ηρωίνης την οικία της 25χρονης, καθώς και κατάστημα ιδιοκτησίας άλλου συγγενικού τους προσώπου, το οποίο διαχειρίζονταν ο αρχηγός μαζί με τον 33χρονο και την 25χρονη.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, στο ανωτέρω κατάστημα, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μία γυναικεία τσάντα εντός της οποίας περιέχονταν τρία δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 1.510 γραμμαρίων, 1.200 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα πλήρες σύστημα βιντεοεπιτήρησης αποτελούμενο από ένα καταγραφικό και 4 κάμερες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα