Θεσσαλονίκη: “Εισβολή” Μωμόγερων στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη: “Εισβολή” Μωμόγερων στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Μωμόγεροι στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια ευχάριστοι αναστάτωση προκάλεσαν οι Μωμόγεροι Αλμωπίας που έκαναν την εμφάνιση τους στο Νοσοκομείο Παπανικολάου σήμερα το πρωί της Δευτέρας.

“Αναστάτωση” προκάλεσαν “εισβάλλοντας” στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι …Μωμόγεροι Αλμωπίας. Ο γέρος φλέρταρε μια νύφη αλλά μέχρι να την “καταφέρει” έφαγε πολύ ξύλο από τη δίμετρη γριά που τον κυνηγούσε. Ύστερα ο γέρος έπαιξε τη ζωή του στα ζάρια με τον διάβολο που πείραζε τον κόσμο, ενώ όσο γίνονταν αυτά, ένας αρκουδιάρης περιέφερε την αρκούδα… Για περισσότερο από μια ώρα η ομάδα των Μωμόγερων της Αλμωπίας, με αυτό το σατιρικό δρώμενο που συμβολίζει τη διαδικασία της αναγέννησης της φύσης, περιφερόταν στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου ,με σκοπό να διασκεδάσει τους ασθενείς οι οποίοι παρακολουθούσαν από τα παράθυρα των θαλάμων.

“Είμαστε μια ομάδα 19 ατόμων από τους οποίους οι 12 χορευτές, που συμβολίζουν ο καθένας ένα μήνα του έτους, και οι επτά είναι η θεατρική ομάδα στους ρόλους της νύφης, του γέρου, της γριάς, της αρκούδας, του αρκουδιάρη, του διαβόλου και του τζανταρμά (αστυνομικού). Όλους τους ρόλους τους υποδύονται άντρες με τη συνοδεία μουσικής από νταούλι και αγγείο. Φέτος αναβιώσαμε αυτό το ποντιακό δρώμενο του εορταστικού δωδεκαημέρου στο χώρο του νοσοκομείου Παπανικολάου με σκοπό να διασκεδάσουμε τους νοσηλευόμενους” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κυριάκος Χρυσίδης, μέλος της ομάδας των Μωμόγερων Αλμωπίας και των Φίλων Δικτύου Δοτών Αιμοπεταλίων Αλμωπίας.

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Παπανικολάου και τους Φίλους Δικτύου Δοτών Αιμοπεταλίων Αλμωπίας που στηρίζουν έμπρακτα εδώ και χρόνια τις ανάγκες των πολιτών. Μέλη της ομάδας των Μωμόγερων Αλμωπίας , που είναι εθελοντές δότες αιμοπεταλίων, σήμερα έδωσαν αίμα ενώ τις προσεχείς ημέρες θα προσέλθουν στο Παπανικολάου για να δώσουν αιμοπετάλια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα