ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος σε πληθυσμό και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Μακεδονίας.Ιδρύθηκε το 315 π.Χ. από τον στρατηγό Κάσσανδρο που έδωσε στην πόλη το όνομα της συζύγου του και ετεροθαλούς αδελφής του Μέγα Αλέξανδρου, Θεσσαλονίκη. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα το στρατηγικό της σημείο και το λιμάνι της αποτελούν σημείο αναφοράς για την δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικά γεγονότα όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η έκθεση AGROTICA και άλλα πολλά εμπορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα που φέρνουν την πόλη στο επίκεντρο των εξελίξεων. Σημαντικά αξιοθέατα στην πόλη είναι η νέα παραλία που έχει δημιουργηθεί, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, το Λιμάνι, η πλατεία Αριστοτέλους και άλλα πολλά.

Προκλητική επίσκεψη: Βόλτα στη Θεσσαλονίκη από τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Προκλητική επίσκεψη: Βόλτα στη Θεσσαλονίκη από τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, με εντολή Ερντογάν. Στη συνέχεια θα πάει στη Θράκη. Οι προκλητικές αναρτήσεις του στο Twitter.

Πάσχα στην Αθήνα

Πάσχα: Σούβλισμα σε ταράτσες και παραλίες

Στην πόλη γιόρτασαν το Πάσχα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων ψήνοντας σε ταράτσες, αυλές, μπαλκόνια, πεζοδρόμια, ακόμα και παραλίες, καθώς δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την εξοχή.

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά της μεταφοράς των αρχαίων

Διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης της «Βυζαντινής Πομπηίας». Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των 7 φορέων ενάντια στην απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ανοιχτά καταστήματα, στιγμιότυπα από την αγοραστική κίνηση στην οδό Ερμού

Το λιανεμπόριο εκπέμπει SOS

O ΕΣΑ τονίζει ότι η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και η στήριξη πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα για τις περίπου 200 χιλ. εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν άπρακτες την περίοδο των lockdown, μένοντας κλειστές για πάνω από ένα 6μηνο.

Εικόνα από το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας σε καιρό κορονοϊού

Μείωση του ιικού φορτίου στην Αττική - Τι έδειξαν τα αστικά λύματα για άλλες 10 περιοχές

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική, παρά τη μείωσή του που δείχνουν τα αστικά λύματα. Οριακή μεταβολή στην Θεσσαλονίκη και αύξηση σε Πάτρα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη.

Θεσσαλονίκη: Της υποσχόταν καριέρα μοντέλου για να την εξωθήσει στην πορνεία

Θεσσαλονίκη: Της υποσχόταν καριέρα μοντέλου για να την εξωθήσει στην πορνεία

Ο 35χρονος προσέγγισε την 24χρονη μέσω διαδικτύου, προφασιζόμενος ότι είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων. Την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα και την απήγαγε, ενώ αποπειράθηκε να την εξωθήσει στην πορνεία.

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Το φθινόπωρο η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη- Έδεσσα και Δράμα- Αμφίπολη, ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής στην εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι υποδειγματικά οργανωμένη

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι υποδειγματικά οργανωμένη

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου", όπου τίθενται σε λειτουργία 18 νέες ΜΕΘ, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Επικοινωνιακή φιέστα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη"

"Αναμενόμενες μεγαλοστομίες" χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ο τοπικός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης.