Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους κι έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης

Διαβάζεται σε 3'
Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους κι έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης
INTIME

Με τον δικό τους συμβολικό τρόπο, για 17η χρονιά δεκάδες ποδηλάτες διέσχισαν γυμνοί τη Θεσσαλονίκη, σε μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα.

Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ».

Άντρες και γυναίκες, γυμνοί ή λιγότερο γυμνοί, ξεκίνησαν την πορεία με τα ποδήλατα τους από το Πάρκο Πεδίον του Άρεως για να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου.

Η ποδηλατοπορεία κατέληξε στο αρχικό σημείο, ενώ προηγήθηκε δράση bodypainting.

Με ζωγραφισμένα τα σώματά τους πολλοί από τους ποδηλάτες έστειλαν μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Δείτε εικόνες

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα