Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Τι υποστήριξε

Διαβάζεται σε 3'
Ο 44χρονος Νορβηγός
Ο 44χρονος Νορβηγός INTIME

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μέσα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, βρέθηκε ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 32χρονο αστυνομικό, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ τού έχει απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον τραυματισμό του κουμπάρου του αστυνομικού), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Κατά πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ενώπιον των δικαστικών αρχών, ο 44χρονος φέρεται να υποστήριξε: «Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη και έχω κακοποιηθεί. Μου έχουν επιτεθεί για την εμφάνισή μου, επειδή είμαι διαφορετικός. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και ότι δέχτηκα κάποια χτυπήματα».

«Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα επειδή το προηγούμενο διάστημα είχα δεχθεί επίθεση» πρόσθεσε και εμφανίστηκε μετανιωμένος για το έγκλημα.

«Μετανιώνω για όλα, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω» φέρεται να είπε κατά την ώρα που έδινε εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 44χρονος μέσω του δικηγόρου του ζητά να οδηγηθεί σε ειδικό χώρο στις φυλακές, ενώ σημειώνεται πως θα παραμείνει στα κρατητήρια έως την προσεχή Δευτέρα.

Σκότωσε τον αστυνομικό γιατί διαφώνησαν για την πιο ασφαλή χώρα

Στο μεταξύ, λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και επικαλείται η ΕΡΤ, η αιτία του καυγά ήταν το ποια είναι η πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία, και ο έντονος διάλογος που ακολούθησε είχε τη χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Μάρτυρας αναφέρει: «Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ‘με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’. Τον ρώτησα ‘τί έκανες’ και μου είπε στα αγγλικά ‘φεύγω’. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο».

Στις εξηγήσεις που έδωσε ο Νορβηγός, όπως μεταδίδει το Voria.gr, ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο και φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίστηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει» υποστήριξε ο δικηγόρος του

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε χθες πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή.

«Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία. Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα