Θεσσαλονίκη: Τρίτη μέρα ερευνών για τον 69χρονο ψαρά στην Επανομή

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Τρίτη μέρα ερευνών για τον 69χρονο ψαρά στην Επανομή
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Συνεχίζονται για ακόμη μια μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου άνδρα που χάθηκε στον Θερμαϊκό. Χθες βρέθηκε η βάρκα του.

Συνεχίζονται για ακόμη μια μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοείται μετά την ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαινε μαζί με την σύζυγό του.

Το λιμενικό σε ανακοίνωσή του στέκεται στις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και με εναέρια μέσα, ενώ όπως αναφέρει τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Χθες βρέθηκε η βάρκα που επέβαινε το ζευγάρι και προσωπικά είδη που υπήρχαν μέσα σε αυτή και σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το λιμενικό: «Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, της Νέας Μηχανιώνας, των Νέων Μουδανιών και της Σκάλας Κατερίνης για περιστατικό αγνοούμενου 69χρονου ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή Ποταμού Επανομής Θερμαϊκού Κόλπου.

Συγκεκριμένα, ο 69χρονος,τις μεσημβρινές ώρες χθες, είχε μεταβεί με μία 67χρονη ημεδαπή για διενέργεια αλιείας στην ανωτέρω περιοχή, όπου μετά από ανατροπή του ιδιωτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν εντός της θάλασσας. Η 6χρονη εξήλθε στην ακτή με τη συνδρομή ενός ιδιώτη, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, για ιατρική περίθαλψη.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του 69χρονου, από πέντε (5) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ένα σκάφος της Εθνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και έναν ιδιώτη δύτη, ενώ επιπλέον, απογειώθηκαν για την περιοχή ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. και ένα αεροπλάνο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα επιχείρησαν Περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκε το εν λόγω ιδιωτικό σκάφος ανεστραμμένο πλησίον της ακτής, στη θαλάσσια περιοχή Ναυαγίου Άκρας Επανομής. Εντός του σκάφους, βρέθηκαν ταυτοποιητικά έγγραφα που ανήκουν στον 69χρονο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης».

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα