Τι έψαξαν οι Έλληνες στη Google το 2023: Από τον Sin Boy, στον Κασσελάκη και τον Mathew Perry

Διαβάζεται σε 3'
Τι έψαξαν οι Έλληνες στη Google το 2023: Από τον Sin Boy, στον Κασσελάκη και τον Mathew Perry
Αναζήτηση στην Google ISTOCK

Δημοφιλείς – ή όχι και τόσο – προσωπικότητες, ιατρικές ασθένειες, ακόμη και απρόσμενες απορίες, όπως “γιατί είναι μαύρα τα βουνά” βρέθηκαν ανάμεσα στις κορυφαίες αναζητήσεις στη Google για το 2023 στην Ελλάδα.

Τις αναζητήσεις που πραγματοποίησαν οι Έλληνες το 2023 δημοσίευσε η Google στο πλαίσιο του «Year in Search» (Έτος αναζήτησης) που αποτυπώνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου μέσα στο 2023.

Στην κορυφή των αναζητήσεων σε επίπεδο προσώπων στην Ελλάδα βρέθηκε ο τράπερ Sin Boy, με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ακολουθούν οι Οδυσσέας Σταμούλης, Αλέξης Γεωργούλης και Χάρης Δούκας.

Ο Matthew Perry, ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων των προσώπων που έφυγαν από τη ζωή του 2023, ενώ ακολουθούν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Κάτια Νικολαΐδου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Αίας Μανθόπουλος.

Πρόσωπα

  1. Sin Boy
  2. Στέφανος Κασελάκης
  3. Οδυσσέας Σταμούλης
  4. Αλέξης Γεωργούλης
  5. Χάρης Δούκας

Εκλιπούσες Διασημότητες

  1. Matthew Perry
  2. Μαριάννα Βαρδινογιάννη
  3. Κάτια Νικολαϊδου
  4. Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
  5. Αίας Μανθόπουλος

Αθλητικά Γεγονότα

  1. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού
  2. ΠΑΟΚ Ολυμπιακός
  3. Βαθμολογία Σούπερ Λιγκ
  4. ΑΕΚ Ολυμπιακός
  5. Ελλάδα Γαλλία

Τι είναι…

  1. η αλλαντίαση
  2. ο στρεπτόκοκκος
  3. η λεπτοσπείρωση
  4. το 1237
  5. ΛΟΑΤΚΙ

Πότε…

  1. αλλάζει η ώρα
  2. παίζει η ΑΕΚ
  3. είναι η Black Friday
  4. είναι οι δημοτικές εκλογές
  5. ανοίγει το τριώδιο

Γιατί…

  1. ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου
  2. πετάμε χαρταετό
  3. δακρύζουν τα μάτια
  4. γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ
  5. είναι μαύρα τα βουνά

 

 

 

 

Στα αθλητικά γεγονότα κυριάρχησαν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού εναντίον Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ Ολυμιακού, η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, η αναμέτρηση ΑΕΚ Ολυμπιακού και Ελλάδα Γαλλία.

Η πιο δημοφιλής αναζήτηση των χρηστών της Google το 2023 στην κατηγορία “τι είναι” ήταν η αλλαντίαση, ενώ ακολούθησαν ο στρεπτόκοκκος, η λεπτοσπείρωση, το 1237 και τέλος, λέξη ΛΟΑΤΚΙ.

Στις αναζητήσεις σχετικά με το “πότε” η χρήστες της Google αναζήτησαν περισσότερο “πότε αλλάζει η ώρα”, “πότε παίζει η ΑΕΚ”, “πότε είναι η Black Friday” “πότε είναι οι δημοτικές εκλογές” και “πότε ανοίγει το τριώδιο”.

Οι χρήστες της Google στην Ελλάδα που αναζήτησαν το “γιατί” το 2023, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν “γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου”, “γιατί πετάμε χαρταετό”, “γιατί δακρύζουν τα μάτια”, “γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ” και τέλος, “γιατί είναι μαύρα τα βουνά”.

 

Το video της Google για τα 25 χρόνια αναζήτησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα