Τραγωδία στην Ικαρία: Νέα στοιχεία για τον πνιγμό του 11χρονου – “Βρέθηκε σε σημαδούρα, 50μ. από την παραλία”

Τραγωδία στην Ικαρία: Νέα στοιχεία για τον πνιγμό του 11χρονου – “Βρέθηκε σε σημαδούρα, 50μ. από την παραλία”
Παραλία της Ικαρίας (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Θρήνος στο νησί της Ικαρίας για τον πνιγμό του 11χρονου αγοριού. Συγκλονίζει ο δήμαρχος Φούρνων για τις λεπτομέρειες του θανάτου του, ενώ διαψεύδει τα περί διχτυών και κάνει λόγο για σημαδούρα με σχοινιά στο σημείο.

Ανείπωτη θλίψη έχει καλύψει το νησί των Φούρνων στην Ικαρία, όπου χθες, Πέμπτη (10/08), έχασε την ζωή του ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό από την θάλασσα.

Τα ίχνη του 11χρονου, που όπως έγινε γνωστό είναι γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, είχαν χαθεί από νωρίς το απόγευμα. Το παιδί εντοπίστηκε αργότερα περίπου 2 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, μπλεγμένο σε σχοινί κοντά σε σημαδούρα, χωρίς να έχει σφυγμό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης προχώρησε σε λεπτομέρειες για την τραγωδία, περιγράφοντας το πώς βρέθηκε νεκρός ο 11χρονος. Αν και αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο άτυχος ανήλικος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ο Δήμαρχος Φούρνων αναφέρει πως πρόκειται για ασάφειες και ότι το παιδί βρέθηκε σε μία σημαδούρα νεκρό.

«Η μητέρα του με ενημέρωσε γύρω στις 5:30 το απόγευμα, γιατί ήμουνα με το πυροσβεστικό λόγω του υψηλού κινδύνου, ότι από τις 2 το μεσημέρι έχουν χάσει και δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο. Κατευθείαν ενημερώθηκαν και οι υπηρεσίες. Βγήκαν και οι εθελοντές έξω, όλο το χωριό, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα. Μετά, μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμάκι του Χρήστου μας νεκρό, πνιγμένο. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» περιέγραψε.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία για να μπορέσω και εγώ να διεκδικήσω ναυαγοσώστη. Είναι μια παραλία η οποία είναι πολυσύχναστη. Όλος ο κόσμος πάει εκεί για μπάνιο. Δυστυχώς, κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο μας».

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα στη Σάμο, όπου αναμένεται να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του παιδιού. Η νεκροψία θα δείξει εάν το άτυχο παιδί έχασε τις αισθήσεις του νωρίτερα και παρασύρθηκε από ρεύμα μέχρι τη σημαδούρα, ή παιδί παγιδεύτηκε στα σχοινιά της με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το μεσημέρι της Πέμπτης (10/08) φορώντας το μαγιό και κρατώντας την μάσκα του. Δεν είχε επιβεβαιώσει αν θα πήγαινε για μπάνιο ή αλλού, ωστόσο εκείνο που είναι γνωστό, είναι ότι είχε κανονίσει με τον ξάδερφό του και με άλλους φίλους να πάνε προς την παραλία.

Ο 11χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι στις 2.30 το μεσημέρι μπήκε μέσα στο νερό και ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή ότι στο σημείο υπάρχει επικινδυνότητα.

Όταν το παιδί δεν επέστρεφε μετά από ώρες στο σπίτι, η μητέρα ανησύχησε και άρχισε να το αναζητά. Πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από το νησί της Σάμου και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν την σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Λίγη ώρα νωρίτερα, εκτός από το λιμεναρχείο, είχαν βγει έξω όλοι κάτοικοι του νησιού που έψαχναν να βρουν το αγοράκι. Στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού τα παιδιά πάνε και κάνουν μπάνιο και παίζουν αλλά ίσως η χθεσινή θαλασσοταραχή να έσπρωξε το παιδί στα σκοινιά της σημαδούρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα