Τραγωδία στην Ικαρία: Θρήνος στο νησί – Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις για τον θάνατο του 11χρονου

Τραγωδία στην Ικαρία: Θρήνος στο νησί – Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις για τον θάνατο του 11χρονου
Παραλία της Ικαρίας (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Στη Σάμο μεταφέρεται η σορός του 11χρονου που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει αν ο θάνατός του επήλθε πριν μπλεχτεί στα σχοινιά, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ικαρίας από τον πνιγμό του 11χρονου αγοριού, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πλάκας Φούρνων χθες, Πέμπτη (10/08).

Το άτυχο παιδί, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από νωρίς το απόγευμα, εντοπίστηκε αργότερα περίπου 2 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, μπλεγμένο σε σχοινί, χωρίς να έχει σφυγμό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα στη Σάμο, όπου αναμένεται να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του παιδιού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει εάν το άτυχο παιδί πνίγηκε χθες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, και μετά μπλέχτηκε στο σχοινί ή εάν το παιδί παγιδεύτηκε στο σχοινί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξήγησε πως δεν πρόκειται για δίχτυα, όπως είχε γίνει γνωστό, αλλά για σχοινί σε σημαδούρα. Σε αυτές τις περιοχές υπήρχαν σημαδούρες που είναι σε σημεία που δείχνουν ότι απαγορεύεται το κολύμπι” σημείωσε λέγοντας ότι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι όλα ανοιχτά.

Ο πόνος στο νησί είναι μεγάλος καθώς για ώρες όλοι οι κάτοικοι αναζητούσαν το παιδί, όταν η μητέρα κάλεσε σε βοήθεια γιατί αυτό είχε αργήσει.

Το ανήλικο παιδί είχε φύγει από το σπίτι τους στις 2 το μεσημέρι για να πάει για μπάνιο σε κοντινή παραλία, μαζί με έναν ξάδελφό του. Έφτασε στο σημείο της τραγωδίας νωρίτερα και τα στη συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν, με τη μητέρα του να ειδοποιεί γύρω στις 6 το απόγευμα την αστυνομική και λιμενική αρχή για την εξαφάνιση του 11χρονου.

Ο 11χρονος, που είναι γιος γνωστού ηθοποιού, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύτες που βούτηξαν στο σημείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα