Τραγωδία στο Διδυμότειχο: Πέθανε 9χρονη με στρεπτόκοκκο

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου άφησε την τελευταία του πνοή ένα 9χρονο κοριτσάκι. Σε τεστ που του έγινε νωρίτερα, βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Ένα 9χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (05/02) στις 13.30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης.

Το τεστ που του έγινε, βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε.

Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία νεκροτομή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

«Σχετικά με  τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό  Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και  διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά  Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε  η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ),  και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού:  Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα