Τρέμουν τις πλημμύρες ενώ μαίνονται οι φωτιές

Τρέμουν τις πλημμύρες ενώ μαίνονται οι φωτιές
Μετά τη βροχή στη Σίβηρη Χαλκιδικής MotionTeam

Οι φωτιές στην Πελοπόννησο συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο αλλά ο μεγαλύτερος φόβος πλέον, είναι το ενδεχόμενο πλημμύρας

Οι πλημμύρες που προκάλεσε η πρώτη μπόρα στη Χαλκιδική, που είχε καεί πέρυσι, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι αυτό το χειμώνα στην Πελοπόννησο, όπου οι φωτιές καίνε ακόμη. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επιφυλακή αλλά το αποτέλεσμα από την Αλεξανδρούπολη, τη Χαλκιδική και την Κοζάνη προοιονίζει δυσάρεστες εξελίξεις. Μόνο το τελευταίο 24ωρο,η Πυροσβεστική δέχθηκε 109 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές αυτές.

Τα πύρινα μέτωπα

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι, στην Περιοχή Άκρος Επιδαύρου του νομού Αργολίδας και στην Μυρσίνη Πρέβεζας. Στην Μεσσηνία, την Αρκαδία και τη Λακωνία, ακόμη υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες και εκφράζονται φόβοι για αναζωπυρώσεις. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, σε Πάρνωνα και Ταϋγετο παραμένουν αεροπλάνα, το ρωσικό Μπεριέφ και ελικόπτερα.

Σύμφωνα, με το χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας πυρκαγιών για την Τρίτη προβλέπεται επικινδυνότητα σε βαθμό 4 για τη νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Εκτός από τον τραγικό απολογισμό των 65 θυμάτων, από τις φωτιές που καίνε τις τελευταίες 10 ημέρες υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 120 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς, 4.000 σπίτια και 2.280.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη. Το ζητούμενο είναι να προλάβουμε ώστε να μην έχουμε ανάλογα θλιβερά φαινόμενα μετά τα πρωτοβρόχια. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα