Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ – Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Διαβάζεται σε 1'
Ο Γιώργος Καραϊβάζ
Ο Γιώργος Καραϊβάζ Glomex

Απονομή δικαιοσύνης ζητάει η ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών χρόνων.

Να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ, ζητά η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς ακόμη να έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του.

Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή τόνισε, ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε απευθύνει επανειλημμένως προφορικά και γραπτά υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ αφιερώσαμε ολόκληρο το έτος 2023 στη μνήμη του με διάφορες δράσεις, προβολή του θέματος και υπενθύμιση ότι το ενδιαφέρον μας δεν έχει ατονήσει και δεν πρόκειται να ατονήσει μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ελληνική και διεθνής δημοσιογραφική κοινότητα των δημοσιογράφων ζητούν να συλληφθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, να οδηγηθούν οι φερόμενοι ως εκτελεστές του εγκλήματος στη δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν τα κίνητρά τους και όλες οι πτυχές της υπόθεσης, η οποία αποτελεί κηλίδα για το επίπεδο του κράτους δικαίου στη χώρα καθώς και για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα