Τρίκαλα: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε 5 χωριά μετά από πτώση γέφυρας

Διαβάζεται σε 3'
Τρίκαλα
Πλημμύρες στα Τρίκαλα (αρχείου) EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από πέντε χωριά των Τρικάλων, καθώς η γέφυρα που ένωνε τα χωριά τους με την υπόλοιπη περιοχή κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Συναγερμός για υπερχείλιση ποταμών στην Εύβοια.

Οι κάτοικοι πέντε χωριών στα Τρίκαλα βρίσκονται εγκλωβισμένοι καθώς από τη χτεσινή επέλαση της κακοκαιρίας Elias, αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και υπέστησαν καταστροφές ενώ η γέφυρα κοντά στο χωριό Κλεινοβό, που ένωνε τα χωριά με την υπόλοιπη περιοχή, κατέρρευσε, λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στο Κλεινοβό έχει στηθεί αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, έχει δημιουργηθεί ένας “αυτοσχέδιος” δρόμος, για να περνούν προσωρινά οχήματα και πεζοί, ώστε να καταφέρουν να προσεγγίσουν τα αποκομμένα χωριά, τα οποία είναι τα εξής:

  • Καλογριανή
  • Χρυσομηλιά
  • Παλαιοχώρι
  • Γλυκομηλιά
  • Αηδόνα

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκλωβισμένοι κάτοικοι έχουν εντοπιστεί και στην περιοχή Ασπροπόταμος, όπου και εκεί γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα τα φαινόμενα έχουν κοπάσει, διευκολύνοντας έτσι το έργο των τοπικών Αρχών.

Ωστόσο, επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται να συνεχιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τόσο σήμερα, Τετάρτη (27/09), όσο και αύριο, Πέμπτη (28/09), και στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πλημμύρες στην Εύβοια

Την ίδια στιγμή, προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) δέχθηκαν οι κάτοικοι στο Μαντούδι της Εύβοιας, λόγω κινδύνου υπερχείλισης χειμάρρων. «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» τονίζεται στο μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κλειστά είναι τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Επίσης, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έκλεισε ο δρόμος στο Δερβένι λόγω κατολισθήσεων.

Μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν αυτή την ώρα να δημιουργήσουν δίοδο, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις δεν το επιτρέπουν.

Στη βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις τα ξημερώματα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Εχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η Πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να πλημμυρίσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε ορισμένους από τους παραπάνω οικισμούς αλλά και στη Λίμνη Ευβοίας σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Συναγερμός έχει σημάνει επίσης για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, ο Νηλεας, ο Κηρέας, ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα