Τροχαίο στη Βουλή: Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα χωρίς δικαιοσύνη

Διαβάζεται σε 6'
Το σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε ο Ιάσονας Λαλαούνης πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024
Το σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε ο Ιάσονας Λαλαούνης πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκδήλωση μνήμης από την οικογένεια και τους φίλους του Ιάσονα Λαλαούνη πραγματοποιήθηκε για τα τρία χρόνια από το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από την Βουλή.

Συμπληρώθηκαν σήμερα τρία χρόνια από το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη. Στις 12 Μαρτίου του 2021, το όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί, επιχείρησε παρανόμως να εισέλθει στην Βουλή, “κόβοντας” το ρεύμα ανόδου στο οποίο κινείτο κανονικά ο άτυχος μοτοσυκλετιστής με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τρία χρόνια μετά, δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, μιας και η δίκη έχει αναβληθεί τρεις φορές, με την επόμενη δικάσιμο να είναι στις 25 Απριλίου.

Η οικογένεια και φίλοι του Ιάσονα Λαλαούνη, στο σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο σημείο του φονικού τροχαίου βρέθηκε σήμερα η οικογένεια του Ιάσονα, φίλοι και αλληλέγγυοι, που άφησαν λουλούδια, έγραψαν το όνομα του στο οδόστρωμα και ζωγράφισαν δίπλα του λευκές πεταλούδες, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση στη μνήμη του Ιάσονα, που έρχεται να υπενθυμίσει το περιστατικό.

Σημειώνεται πως ο Ιάσονας Λαλαούνης έδωσε ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα. Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, σε μια πράξη που συγκίνησε.

Η οικογένεια και φίλοι του Ιάσονα Λαλαούνη, στο σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024
Η οικογένεια και φίλοι του Ιάσονα Λαλαούνη, στο σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η οικογένεια και φίλοι του Ιάσονα Λαλαούνη, στο σημείο έξω από την Βουλή όπου σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η σπαρακτική ανάρτηση της αδελφής του Ιάσονας, Κατερίνας Λαλαούνη

«Έλεγα να μην γράψω κάτι αυτή την φορά, γιατί δεν έβρισκα τα λόγια. Σήμερα όμως το πρωί πάλι μου θύμισαν και πως σε έχασα και γιατί θέλω οχι να μιλάω, αλλά να φωνάζω, να ορίομαι για το πως χάθηκες, για το πως σε σκότωσαν ένα πρωί να σαν σήμερα. Ένα συνηθισμένο πρωινό που είχες μια δουλειά και κάποιος αποφάσισε να σε σκοτώσει έτσι απλά…

Όπως έτσι απλά δεν τιμωρήθηκε και όπως όλοι λένε γύρω μου σιγά μην πάθει κάτι. Δεν καταλαβαίνεις; Με την δουλειά που κάνει και λόγω αυτών που τον έβαλαν σε αυτή την δουλειά, δεν θα πάθει τίποτα!! Γιατί σιγά υπάρχει δικαιοσύνη; Τίποτα δεν δουλεύει αξιοκρατικά σε αυτή την χώρα. Και δεν φτάνει που σε έχασα, δεν ξέρω και τι μπορώ να κάνω για να αλλάξει όλο αυτό! Κάποιοι λένε δεν μπορώ, μα αν δεν μπορώ τότε που σε έχασα δεν έχει σημασία!

Κι αν δεν έχει σημασία αυτό τι έχει;
Σημασία έχει ότι είμαι η αδελφή του Ιασονα που σκότωσε «ένας» έξω από τη Βουλή γιατί κάποιοι χρειάζονται συνοδεία, ενώ κάποιοι άλλοι χάνονται στην αιωνιότητα. Χωρίς λόγο υπονοώντας ή ακόμη και κατηγορώντας τον κιόλας ότι έτρεχε.
Είμαι η αδελφή του Ιασονα!
Του Ιασονα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα μάχομαι μέχρι τέλους να δικαιωθεί.

Υ.Γ Για το λόγο αυτό θα είμαι πάλι εκεί 12 Μαρτίου 2024 έξω από την Βουλή. Την ίδια ώρα που σε σκότωσαν (12:20) για να τους θυμίσω ότι δεν πέθανες απλά, ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, όσο και αν προσπαθούν να το κάνουν να ξεχαστεί.».

Κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και τρεις αναβολές της δίκης

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αφού έλαβε το σύνολο της δικογραφίας από την Τροχαία Αθηνών και ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, αποδίδοντάς του το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πλέον, η δίκη μετά την τρίτη της αναβολή και η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 25 Απριλίου. Μάλιστα η οικογένεια του Ιάσονα και τα μέλη του συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα” καταγγέλλουν τον τρόπο εκδίκασης της υπόθεσης, μιας και την τελευταία φορά είχε εισαχθεί ένατη στο πινάκιο – παρά τη σοβαρότητα του αδικήματος – και πήρε αναβολή λόγω παρέλευσης του ωραρίου, παρατείνοντας για ένα εξάμηνο την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η Κατερίνα Λαλαούνη είχε καταγγείλει μάλιστα ότι συνεχίζονται οι παρανομίες στην πίσω πλευρά της Βουλής καθώς «εκεί είναι υπαίθριο πάρκινγκ και δεν θα έπρεπε να είναι ούτε είσοδος ούτε έξοδος. Η είσοδος και η έξοδος είναι από την οδό Αμαλίας. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για κανέναν λόγο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μπάρα. Έπρεπε να υπάρχει τοίχος» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουν να στρίβουν και σήμερα όπως έστριβαν και πριν από 2,5 χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου του 2021, στην Βασιλίσσης Σοφίας, όταν όχημα της συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, επιχείρησε παρανόμως να εισέλθει στην Βουλή. Σε βίντεο – ντοκουμέντο που είδε το “φως” της δημοσιότητας, φαίνεται ο οδηγός του αυτοκινήτου να στρίβει αριστερά χωρίς να έχει δεχθεί ανάλογο σήμα από τροχονόμο. Η μοτοσυκλέτα του Ιάσονα βρήκε με ταχύτητα το πίσω μέρος του οχήματος και ο νεαρός εκφενδονίζεται μακριά ενώ το κράνος του βγαίνει.

Στο βίντεο γίνεται επίσης σαφές ότι ο οδηγός του οχήματος κόβει ταχύτητα αφού η μπάρα είναι κλειστή. Αυτή στάθηκε και η μοιραία κίνηση. Ο Ιάσονας δεν είχε το χρόνο να αντιδράσει και έτσι η μοτοσυκλέτα έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης στο βίντεο φαίνεται ότι βγαίνει συνοδηγός από το όχημα, αν και στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι δεν υπήρχε συνοδηγός.

Για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα, η Νεολαία του ΜέΡΑ25, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως όχι μόνοι οι οδηγοί της Ντόρας Μπακογιάννη δεν έχουν καθίσει ακόμη στο εδώλιο, αλλά και «μέχρι και σήμερα συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της παράνομης αριστερής στροφής προς τη Βουλή των Ελλήνων από το ρεύμα καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας, περιμένοντας ίσως τον επόμενο νεκρό. Όχι επειδή δεν υπάρχει άλλη είσοδος. Απλά επειδή έτσι βολεύει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα