Βασίλης Δημάκης: Σήμερα η απόφαση για τη μεταγωγή στο κελί του

Βασίλης Δημάκης: Σήμερα η απόφαση για τη μεταγωγή στο κελί του
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση συμπαράστασης στον κρατούμενο φοιτητή Β. Δημάκη Eurokinissi

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση εάν ο απεργός πείνας και δίψας, Βασίλης Δημάκης, θα μεταφερθεί στο κελί του.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών κατά την οποία θα αποφασιστεί η μεταγωγή του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη στο κελί του στον Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρίσκεται σε νέα απεργία πείνας και δίψας, καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 μέρες καραντίνας του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και δεν επέστρεψε στο κελί του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΑΠ, έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα των σπουδών του Δημάκη στο ΕΚΠΑ, το οποίο υπογραμμίζονταν όλες οι πλευρές που αντιδρούν στις ενέργειες της Γραμματείας και της γ.γ. Σοφίας Νικολάου προσωπικά, ενώ τόνισε ότι από την αρχή του δόθηκε η πρόσβαση και η υλικοτεχνική υποδομή για να συνεχίσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή του, χωρίς αυτή να διακοπεί.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως “κάθε αναφορά περί ανυπαρξίας υλικοτεχνικών υποδομών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων απέχει από την πραγματικότητα και υποκρύπτει ύποπτα και μικροπολιτικά κίνητρα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΓΑΠ αναφέρει:

“Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ και διαθέτει, όπως και κάθε άλλος κρατούμενος ο οποίος επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη από τη χρονική περίοδο που κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, η αρμόδια υπηρεσία τον ενημέρωσε για τα δικαιώματά του αναφορικά με την πρόσβαση στην υλικοτεχνική υποδομή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή του και τη συνέχιση των σπουδών του στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο και φοιτά. Ωστόσο, αν και στον κρατούμενο δόθηκε επανειλημμένως η δυνατότητα να υποβάλει σχετικό αίτημα, εκείνος αρνήθηκε πεισματικά να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Με την μεταγωγή του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ, ως νεοεισερχόμενος κρατούμενος, μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο καραντίνας, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πρόσβασή του στις σπουδές του δεν διεκόπη, και αυτό διότι, πρώτον όλα τα βιβλία του απεστάλησαν με κούριερ στο κελί του και δεύτερον το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους φοιτητές του Τμήματός του, ήτοι ειδικά διαμορφωμένο χώρο γραφείου με εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Παρόλα αυτά, ο κρατούμενος Δημάκης επέμεινε στο αίτημά του περί μεταγωγής του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι. Μάλιστα, σήμερα, 25η Μαΐου 2020 και ενώ έχει μάθημα «Συγκριτική Πολιτική ΙΙ», ο κρατούμενος αρνείται να το παρακολουθήσει, δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει να χάσει το μάθημά του και ότι το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την συνέχιση των σπουδών του κρατούμενου Δημάκη, όπως και κάθε άλλου κρατούμενου που επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματός του στην εκπαίδευση, πληρούνται στο έπακρο. Κάθε άλλη αναφορά περί ανυπαρξίας υλικοτεχνικών υποδομών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων απέχει από την πραγματικότητα και υποκρύπτει ύποπτα και μικροπολιτικά κίνητρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα