Βαξεβάνης για υποκλοπές: “Εγκληματικός εγκέφαλος ο Μητσοτάκης” – Κατέθεσε στον εισαγγελέα

Βαξεβάνης για υποκλοπές: “Εγκληματικός εγκέφαλος ο Μητσοτάκης” – Κατέθεσε στον εισαγγελέα
NEWS 24/7

Εγκληματικό εγκέφαλο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε για την υπόθεση των υποκλοπών και εν συνεχεία έκανε δηλώσεις στον Τύπο.

Μεταξύ άλλων, ο εκδότης του Documento τόνισε: Οι κκ Λαβράνος Μπίτζιος συμμετείχαν σε σύστημα αμαρτωλό που παρακολουθούσε. Κανείς δεν τους κάλεσε, καμία έρευνα δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία επί της ουσίας προσπάθεια για έρευνα. Αυτό επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν ξεχωρίζουν το predator με την ΕΥΠ. Μιλάμε για ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης του οποίου εγκληματικός εγκέφαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Από το Σάββατο η εφημερίδα Documento είχε δημοσιεύει λίστα παρακολουθούμενων στην οποία περιλαμβάνονται πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά όχι μόνο.

“Να αφήσουν το κρυφτούλι”

“Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό, έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας Εφετών και χρησιμοποιείται η λογική των “σαλαμοποιήσεων” δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνεται -όχι μόνο από εμάς- από τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Τέλλογλου, ότι σχετίζεται με όλο αυτό το σύστημα. Όταν λοιπόν λέγονται και αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα και είναι βάσιμα, δεν μπορεί ο κ. Ντογιάκος να διατάζει κάθε φορά μία νέα προκαταρκτική. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει η έρευνα να ενοποιηθεί, να ανατεθεί σε ανώτερο στέλεχος της εισαγγελίας και να αφήσουν το κρυφτούλι, «δεν ξέρουμε δεν είδαμε»”.

“Και στον κύριο Ντογιάκο, αλλά και σε δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες. Ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος, ότι σχετίζονται με το σύστημα που κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο. Κανένας δεν τους κάλεσε, καμία ανακριτική ενέργεια, καμία έφοδος, καμία εξέταση ηλεκτρονικών μέσων, καμία άρση απορρήτου δεν έγιναν. Δεν έγινε καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας”, ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Εγκληματικός εγκέφαλος ο Μητσοτάκης”

Ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε λόγο για “ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης(σσ. ΕΥΠ και predator) με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη”.

Όπως είπε, δεν ήταν μόνο το Predator, αλλά όσοι ήταν υπό παρακολούθηση με το λογισμικό, είχαν τεθεί και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ο Θανάσης Κουκάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στην πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού, να θέσει υπό τον άμεσο έλεγχό του την ΕΥΠ αλλά και στην αλλαγή του νόμου, ώστε να καθίσταται αδύνατο για τους παρακολουθούμενους πολίτες να ενημερώνονται για τις υποθέσεις τους. “Όταν δημοσιεύθηκαν οι παρακολουθήσεις, μίλαγαν για ιδιωτικό κέντρο, ενώ στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι γίνονταν και από την ΕΥΠ οι παρακολουθήσεις και στη συνέχεια έκλεισε την εξεταστική επιτροπή χωρίς να κληθούν οι κ.κ. Λαβράνος και Μπίτζιος, απέφυγε να πάει στην επιτροπή και όταν ήρθε η Pega στην Αθήνα «έστριψε διά του αρραβώνος”.

Κατέληξε, δε, ως εξής: “Κατονόμασε ο κ. Μαρινάκης. Να διαβάσετε επίσης τον κ. Παπαχρήστο. Και τον Αλέξη Παπαχελά στο χθεσινό του άρθρο. Πρέπει να γίνει πραγματική έρευνα. Υφυπουργός βρίζει δημοσιογράφους. Ο κ. Οικονόμου πάει για μήνυση. Κάνει τον καμικάζι του Μητσοτάκη. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Στη Λαγκάρντ μιλούσαν για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, άλλαξαν την ατζέντα. Δεν θα επιτρέψω την παγίδευση. Δεν θα δημοσιοποιήσω προσωπικά βίντεο προφανώς”.

Ματζουράνης: Ο ζόφος δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δημοσιογράφου Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε: “Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου.

Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους.

Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι «άριστοι» της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της.

Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία.

Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.

Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής.

Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα