Βία ανηλίκων: Συλλήψεις για ληστεία σε άλλους ανήλικους και για φθορές σε σχολείο

Διαβάζεται σε 3'
Βία ανηλίκων: Συλλήψεις για ληστεία σε άλλους ανήλικους και για φθορές σε σχολείο
EUROKINISSI

Στη σύλληψη 6 ανηλίκων προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ για ληστεία και φθορές σε σχολικό συγκρότημα.

Απανωτές οι περιπτώσεις βίας ανηλίκων. Σε μία περίπτωση συνελήφθησαν ανήλικοι για ληστεία σε βάρος άλλων ανηλίκων και σε άλλη περίπτωση για πρόκληση φθορών σε σχολείο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία. Αναζητείται συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν τρεις ανήλικους (15 και 16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κληθέντες αστυνομικοί, κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν σε κοντινό σημείο τους ανήλικους δράστες, οι οποίοι στη θέα τους τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ακινητοποίησαν δύο εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα του συμβάντος χώρο, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες στον Χολαργό, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14 και 13 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία. Μετά από σήμα του κέντρου και συντονισμένη κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων στην περιοχή, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις ανήλικους οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των συγκεκριμένων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εξορμήσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία, τρεις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, σχεδιάστηκαν οι εν λόγω εξορμήσεις και αναπτύχθηκαν στις ανωτέρω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου και σε δύο σταθμούς ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 40 ελέγχους ατόμων ενώ παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα