Βίντεο: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. ανακαλύπτει 22 κιλά κοκαΐνης σε μυστική κρύπτη φορτηγού

Βίντεο: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. ανακαλύπτει 22 κιλά κοκαΐνης σε μυστική κρύπτη φορτηγού
ΕΛ.ΑΣ.

Ο οδηγός συνελήφθη στη Μάνδρα για 1,5 κιλό κοκαΐνης - Κάνοντας "φύλλο και φτερό" το φορτηγό του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε κρύπτη ακόμη 20 κιλά ναρκωτικών ουσιών.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών, ότι πίσω από την σύλληψη ενός 37χρονου πριν μία εβδομάδα στην Μάνδρα για 1,5 κιλό κοκαΐνης που είχε φέρει από Ιταλία, υπήρχε οργανωμένη διακίνηση και μεγαλύτερες ποσότητες.

Αφού έκαναν λοιπόν «φύλλο και φτερό» το φορτηγό, ανακάλυψαν πάνω από 20 κιλά κοκαΐνης. Μάλιστα σε κατ’ οίκον έρευνα ανακάλυψαν πως ο δράστης διέθετε και μήτρες και σκόνη νόθευσης, για να βγάλει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες και να τις επανατυποποιήσει.

Από την Αστυνομία διερευνάται πόσο καιρό δραστηριοποιείτο το συγκεκριμένο άτομο στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης από την Ιταλία στην Ελλάδα μέσω του λιμένα Πατρών, ενώ είχε απασχολήσει τις Αρχές αρκετά χρόνια πίσω, επίσης για υπόθεση ναρκωτικών.

Η στιγμή που οι έμπειροι αστυνομικοί ανακαλύπτουν την ειδική κρύπτη στο φορτηγό:

Η καύση των ναρκωτικών ουσιών:

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση, αλλά και για την καταστροφή ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δίωξη, έγινε επίσημη παρουσίαση σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής. Ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης ανέφερε:

«Μια ακόμα σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για συνολική ποσότητα πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, η όποια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εισήχθη στη χώρα μας από Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Ακολούθως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

 

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνες μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο – πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν 21 περίπου κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή, εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι για το αρχικό στάδιο των ερευνών μας, για την υπόθεση αυτή, είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου την 7η Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια η Εκπρόσωπος Τύπου, Αστυνόμος Β’ Ροτζιώκου Ιωάννα θα σας παρουσιάσει ένα βίντεο από χθεσινή καύση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και θα σας παραθέσει σχετικά στατιστικά στοιχεία».

 

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου δήλωσε:

«Πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, 173 δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν 86 περίπου κιλά ηρωίνης, πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης, 2 τόνοι και 616 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 4.334 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από 100 υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ουσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών από τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 14.440 άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου 11 τόνους κάνναβης, πάνω από 365 κιλά ηρωίνης, περίπου 228 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 34.200 ναρκωτικά χάπια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα