Βίντεο – ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στου Ζωγράφου – Tι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Διαβάζεται σε 2'
Βίντεο – ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στου Ζωγράφου – Tι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
EUROKINISSI

Πώς η φωτιά επεκτάθηκε πέρα από τα οχήματα που κάηκαν ολοσχερώς, μετά την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου. Τι ερευνούν οι αρχές.

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στου Ζωγράφου, όπου σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες όταν άγνωστοι τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.

Μάλιστα, φθορές στο εξωτερικό του υπέστη και ένα ιδιωτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι προσέγγισαν τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των Οδών Ταξίλου και Εκβατάνων στου Ζωγράφου και αφού τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό, τα έκαψαν.

EUROKINISSI

Ωστόσο, λόγω της μορφολογίας του δρόμου που είναι κατηφορικός, το εύφλεκτο υγρό έτρεξε προς τα κάτω επεκτείνοντας τη φωτιά, όπως φαίνεται και στο βίντεο λίγο μετά τον εμπρησμό.

Συνολικά πέντε σχολικά λεωφορεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, έξι αυτοκίνητα έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ τρεις μοτοσυκλέτες έγιναν και αυτές παρανάλωμα του πυρός.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν αναλάβει την προανάκριση, ωστόσο στη σημείο δεν έχει βρεθεί κάποιο υπόλειμμα που να παραπέμπει σε μηχανισμό, γι’ αυτό και εκτιμούν ότι έγινε με τη χρήση εύφλεκτου υγρού. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και να προσέγγισαν το σημείο προκαλώντας εμπρησμό.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα