Χαλκιδική: Αγοράκι 3 ετών κινδύνεψε να πνιγεί – Το έσωσε λουόμενος με ΚΑΡΠΑ

Χαλκιδική: Αγοράκι 3 ετών κινδύνεψε να πνιγεί – Το έσωσε λουόμενος με ΚΑΡΠΑ
Παραλία στη Χαλκιδική Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Λουόμενος έσωσε 3 χρονο αγοράκι από πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής. Οι γονείς το έβγαλαν από τη θάλασσα χωρίς να αναπνέει και ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Αγοράκι 3 ετών κινδύνεψε να πνιγεί ενώ βρισκόταν σε θάλασσα της Χαλκιδικής το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7).

Σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση λουόμενου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, όταν οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να αναπνέει.

Λουόμενος αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Μετά από λίγη ώρα το παιδί ξεκίνησε και πάλι να αναπνέει. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου το παιδί να επανέλθει εντελώς.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας “Kids Save Lives– Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές“, για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο.

Το παιδί έκανε αρκετές φορές εμετό, είχε ήπια δύσπνοια, είχε ακόμη υγρά στους πνεύμονες, και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία.

Τελικά, το 3χρονο αγοράκι τα κατάφερε και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα