Χωριστές πορείες προς την ΔΕΘ

Χωριστές πορείες προς την ΔΕΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ MotionTeam

Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, αλλά με 4 χωριστές συγκεντρώσεις, θα πορευτούν προς την ΔΕΘ οι διαδηλωτές.

Τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΜΕ του οποίου η συγκέντρωση αναμένεται να είναι και η μαζικότερη καλεί σε συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης προς την ΔΕΘ.

Στις 17:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου καλεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μαζί με τους ένστολους αστυνομικούς που θα πορευθούν μαζί τους.

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενώ μισή ώρα αργότερα καλεί στο ίδιο σημείο η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Κλίμα τρομοκρατίας και δήθεν φόβοι για επεισόδια

Κλίμα τρομοκρατίας προσπαθεί να καλλιεργήσει τις τελευταίες μέρες τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Ραγκούση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δηλώσει πως φοβάται “πιθανή προβοκάτσια” συντασσόμενος με την Αστυνομία, η οποία θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη με εντολή της κυβέρνησης σε φρουρούμενη πόλη με 2000 ένστολους αστυνομικούς και κανείς δεν ξέρει πόσους με πολιτικά.

Άλλωστε μετά τις κυβερνητικές και δημοτικές αρχές την σκυτάλη στην προσπάθεια τρομοκράτησης όσων θα διαδηλώσουν σήμερα αλλά και του λαού της Θεσσαλονίκης, πήρε η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων της συμπρωτεύουσας, η οποία αποφάσισε να συγκροτήσει “ομάδες εργασίας” με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για το καλύτερο… “φακέλωμα” των διαδηλωτών.

Την απόφαση αυτή καταγγέλουν τόσο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας όσο και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης, οι οποίοι καλούν τους συναδέλφους τους να απομονώσουν και να καταγγείλουν κάθε αστυνομικό-εικονολήπτη, κάθε αστυνομικό-φωτογράφο.

Τραμπούκικη επίθεση φασιστών

Απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκαν τέσσερις νέοι, υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής στο Παγκράτι. Οι τρεις τραμπούκοι αφού απέσπασαν και κατέστρεψαν τα φυλλάδια που μοιράζονταν, ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν τους νεαρούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν ακροδεξιοί και ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα να λάβει μέτρα. Οι τέσσερις νέοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: ” Με πραγματική οργή καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν τέσσερις νέοι του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά της διάρκεια περιοδείας στο Παγκράτι από τρεις ακροδεξιούς. Οι τρεις τραμπούκοι αφού απέσπασαν και κατέστρεψαν τα φυλλάδια που μοιράζονταν, ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν δύο εκ των συντρόφων. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν μας και σίγουρα δεν μπορούν να αναστείλουν την πολιτική μας δράση και παρουσία. Αντίθετα, αυτό που κάνουν είναι να υπενθυμίζουν διαρκώς στον κ. Πολύδωρα και τους πραίτορές του το πού βρίσκεται η φωλιά της βίας. Ο χώρος της ακροδεξιάς έχει μεγάλη παράδοση σε τέτοιες μεθόδους, οι οποίες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας πεισμώνουν και να ενισχύουν την ένταση του αγώνα μας ενάντια στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα