Χριστουγεννιάτικα δέντρα: Τι να τα κάνετε μετά τις γιορτές

Διαβάζεται σε 1'
Χριστουγεννιάτικα δέντρα: Τι να τα κάνετε μετά τις γιορτές
istock

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες με σωρεία πεταμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάδους του Δήμου Αθηναίων. Τι να κάνετε, αντί να τα πετάτε.

“Παρέλαση” δίπλα στους κάδους κάνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρησιμοποίησαν πολλά νοικοκυριά στις περασμένες εορτές, γεγονός που έχει προκαλέσει μία θλιβερή και ανθυγιεινή εικόνα, καθώς και επιβαρυμένο έργο στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Το πρόβλημα αναγνώρισε και η Ρωξάνη Μπέη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, η οποία ανέφερε και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι πολίτες που δεν θέλουν να κρατήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους.

“Η σωστή διαχείριση είτε είναι να καλούμε στο 1595 τον αρμόδιο Δήμο, αλλά ακόμα πιο εύκολα να καλέσουμε το τηλέφωνο της κάθε κοινότητας. Καλούμε και λέμε θα βγάλουμε το δέντρο μας στο τάδε σημείο. Άρα έτσι και η υπηρεσία γνωρίζει”, είπε για να προσθέσει σχετικά με τις… τύχες των δέντρων:

“Το πλαστικό δέντρο πάει για ανακύκλωση. Το φυσικό δέντρο πάλι πάει στον θρυμματιστή και αυτό το υλικό πηγαίνει για να γίνει λίπασμα στο ανάλογο εργοστάσιο και έτσι έχουμε την πρακτική της κυκλικής οικονομίας και σε αυτή την περίπτωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα